Busrondreis Italië
rome

Busrondreis Italië

italie
Populair: De hoofdstad Rome, Pompeii en Italiaanse Meren
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Bezoek het veelzijdige Italië van historische steden tot ongerepte natuur

Italië biedt de toerist eigenlijk alles. Het heeft een heerlijk klimaat voor een zonnige vakantie, de natuur is mooi om te zien, u vindt er bergen, heuvels, maar het heeft ook een uitgebreid kustgebied. Alsmede eilanden die bij het land behoren. Onder invloed van het oude Romeinse Rijk heeft het land nog veel historische hoogtepunten waar menig toerist zijn hart kan ophalen.

En dan hebben we het nog niet over de culinaire hoogstandjes van de Italianen gehad: meesters in pasta, pizza en koffie natuurlijk. En over mooie auto’s, mode en design maakt u de gemiddelde Italiaan ook niks wijs natuurlijk. Nieuwsgierig naar het land maar weet u niet goed waar te beginnen? Boek dan een rondreis met de bus, dan komt u op de mooiste plekjes die Italië u te bieden heeft.

Vergelijk busrondreizen naar Italië bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Behalve voor zomervakanties kunt u Italië ook als wintersportland zien. Effeweg, Kras, Peter Langhout, De Jong Intra en TUI noem ze maar op, maar bij alle grote (en kleinere) reisorganisaties kunt u busreizen naar Italië boeken. Het is per slot van rekening ook één van de meeste populaire vakantielanden van Europa. Omdat er zoveel keuze is, is het raadzaam eerst goed te kijken wat u wilt zien of doen en daarna pas uw reis te boeken.

italie monument
venetie
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Italië

Onder de meest populaire vakantiebestemmingen in Italië mogen zeker een groot aantal steden gerekend worden, zoals Venetië, Milaan, Rome (en Vaticaanstad), Florence, Pisa, Genua en Pompeï. In iedere plaats voert de historische sfeer duidelijk de boventoon. En dat zijn alleen nog maar de steden. Ook de pittoreske dorpjes ademen een mediterrane sfeer uit waar menig toerist naar op zoek is. Heerlijk ontspannen is ook mogelijk, aan de kust of bij één de grote meren die het land rijk is. Het Gardameer en het Comomeer, maar ook het Lago Maggiore zijn grote toeristische trekpleisters.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Italië

Italië heeft zeker te veel bezienswaardigheden om even kort op te noemen en derhalve wordt alleen de stad Milaan belicht. Voor Rome en de steden in Toscane verwijzen we u naar de pagina’s op onze site waar deze toegelicht worden. Milaan heeft een prachtige gotische Dom, die het aankijken meer dan waard is. En niet alleen de kerk op zich is een fraai bouwwerk, u kunt deze ook beklimmen. En vanaf boven heeft u een prachtig uitzicht over de stad Milaan.

kleine stad in italie
rimini
Samenvatten

Even samenvatten

Italië heeft zoveel te bieden, dat het bijna ondoenlijk is als u zelf wilt rijden. Dan bent u meer bezig met in de auto zitten dan dat u ook werkelijk van de vakantie kunt genieten. U kunt ook kiezen voor de optie om naar Italië te vliegen, hetgeen tegenwoordig ook prima te doen is. Maar met de bus heeft ook zijn voordelen en het voornaamste is dat u in het land zelf niet hoeft te rijden. Wat gunstig is, want de Italianen staan nu niet echt bekend om hun nette en geduldige rijstijl.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...