Busrondreis Ierland
natuur ierland

Busrondreis Ierland

ierland
Populair: De hoofdstad Dublin, Cork en de klippen van Moher.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ierland is het ideale land voor natuurliefhebbers

Ierland is een prachtig natuurrijk land, waar u kunt genieten van mooie uitzichten langs de klippen aan de kust. De klippen van Moher zijn hier een voorbeeld van. U kunt er wandelen en ziet tegelijkertijd de diepte die naar de zee leidt. Het land kent ook verschillende nationale parken waaronder het Killarney Park, waar dieren vrij rond lopen en u heerlijke lange wandelingen kunt ondernemen.

Met hun bijzondere uitspraak van de Engelse taal, hoort u het direct als u in Ierland bent. Wat ook een zekere charme aan het land en zijn bewoners geeft. Behalve een groene kant, heeft Ierland ook een aantal steden die een bezoek meer dan waard zijn. Het land kent een lange geschiedenis en vele gebruiken uit vroegere tijden.

Vergelijk busrondreizen naar Ierland bij deze reisorganisaties

2 tips voor een unieke beleving van Ierland

Ierland in het kort

  • In Ierland vindt u prachtige landschappen, deze kunt u ontdekken tijdens een busrondreis.
  • Ontdek de cultuur in de oude steden Dublin en Cork.
  • Ierland heeft een paar prachtige nationale parken waaronder het Killarney Park.
Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Kras, Peter Langhout, Oad en De Jong Intra. Noem een naam en ze hebben een busreis voor u naar Ierland. U kunt ervoor kiezen om een rondreis te maken door de mooiste natuurstreken van het land, zodat u alle hoogtepunten ziet. Omdat Ierland een eiland is, dient u wel met de bus op de boot te gaan, anders wordt het wel wat moeilijk om het te bereiken natuurlijk. Bij de all inclusive reizen is de overtocht ook inbegrepen.

ierland kust
ierland natuur
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Ierland

De steden Dublin en Cork dient u zeker te bezoeken als u in Ierland bent. Dublin heeft de bekende Saint Patricks Cathedral. En in de lokale pubs kunt u zeker genieten van een goed glas Guinness of een Ierse whisky. Naast het nuttigen van de drank, kunt u ook een bezoek brengen aan de plaatsen waar deze gemaakt wordt. De tweede stad van Ierland, Cork, is één van de oudste steden van het land en heeft een historisch centrum dat wel wat aan Dublin doet denken, maar toch geheel eigen is.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Ierland

Indien u van cultuur houdt, mag u een bezoek aan het Trinity College in Dublin niet overslaan, hier vindt u namelijk het zogenaamde Book of Kells. Het boek omvat de vier evangeliën, voorzien van unieke en prachtige middeleeuwse illustraties en is geschreven in de 7de en 8ste eeuw na Christus. Behalve dat kent Ierland nog veel meer historische plaatsen, maar als u graag meer van de historie van het Ierse Guinness bier wilt weten, brengt u het beste een bezoek aan de brouwerij in Dublin.

ierland kerk
ierland monument
Samenvatten

Even samenvatten

Ierland is een must voor de ware natuurliefhebber. Groener en uitgestrekter dan daar zult u niet eenvoudig vinden. Als u ervoor kiest om met de bus naar Ierland af te reizen, is daar ook een boottocht bij inbegrepen, want u dient natuurlijk wel het water over te steken om in Ierland te geraken. Groot voordeel als u zelf niet rijdt, is dat u er ook niet aan hoeft te wennen dat de auto’s in Ierland aan de linkse kant van de weg rijden, hetgeen voor ons niet zo makkelijk is.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...