Busrondreis Praag
praag

Busrondreis Praag

tsjechie
Populair: Karelsbrug, Praagse burcht en Sint-Vituskathedraal.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontdek de populaire stad Praag en de historische bezienswaardigheden

Praag is als hoofdstad van Tsjechië een zeer populaire bestemming onder toeristen. De stad wordt jaarlijks door veel mensen bezocht en wordt niet voor niets als een van de mooiste steden van Europa beschouwd. Het historisch centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en u vindt er veel verschillende stijlen qua architectuur, hetgeen van deze stad een bijzondere verschijning maakt. Als u een stedentrip boekt naar Praag, kunt u tijdens de excursies kennismaken met de mooiste bezienswaardigheden van de stad, maar ook, nadat u van de cultuur geproefd heeft, lekker winkelen in het centrum of één van de restaurants of cafeetjes bezoeken die de stad rijk is, om kennis te maken met de echte Tsjechische specialiteiten.

Vergelijk busrondreizen naar Praag bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze stedentrip aan?

U kunt een stedentrip naar Praag het hele jaar door boeken, maar in de kersttijd heeft de stad natuurlijk wel een heel bijzondere uitstraling. Kras, Effeweg, Peter Langhout en Oad zijn maar een paar namen van organisaties die u een busreis naar Praag aan kunnen bieden. De mogelijkheden zijn talloos en het is verstandig om eerst goed te kijken wat u wilt zien en wat voor verblijf u ambieert, voordat u een reis boekt. De keuze is enorm, dus er is beslist iets voor u bij.

karelsbrug
praag uitzicht
Bestemmingen

Bezienswaardigheden in Praag

In Praag hoeft u zich niet te vervelen, dat is zeker. Wanneer u op stedentrip gaat, dient u zeker een bezoek te brengen aan de volgende bezienswaardigheden: Het Oude Stadsplein, de Praagse Burcht met de Sint-Vituskathedraal, de Karelsbrug, het Nationaal Museum, het Nationaal Theater of de Petřin Uitkijktoren, die een kleine kopie is van de Eiffeltoren. U heeft vanaf deze toren die opengesteld is voor toeristen een prachtig uitzicht over de stad. De diversiteit in architectuur tussen de verschillende gebouwen zal u zeker opvallen.

Bezienswaardigheden

Bijzondere bezienswaardigheden in Praag

U dient beslist een bezoek te brengen aan de Praagse Burcht, dat is een burcht gebouwd op een heuvel, waar u ook de Sint-Vituskathedraal kunt vinden. Zowel het complete terrein als de kathedraal stralen een stukje historie uit. De kathedraal op zich is een sterk staaltje architectuur, maar ook binnen kunt u tal van kostbaarheden en kunstschatten bewonderen. In Praag mag u de Karelsbrug ook niet overslaan. Deze brug is voorzien van prachtige religieuze beelden en straalt een soort magie uit, zeker als het ’s avonds donker wordt.

praag klok
praag uitzicht
Samenvatten

Even samenvatten

Omdat Praag een stad is met zoveel bijzondere architectonische verschillen en een stad met uitgebreide mogelijkheden om te winkelen en te ontspannen, is het goed als alles voor u geregeld wordt. Dan heeft u een onbezorgde vakantie en de busreis ernaar toe is tot in de puntjes geregeld. U wordt naar uw bestemming gebracht en kunt van daaruit allerlei excursies maken naar alle uiteinden van de stad. Zodat u zelf niet hoeft te rijden in een drukke stad en zo wel eens iets zou kunnen missen.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...