Busrondreis Frankrijk
Bourgogne

Busrondreis Frankrijk

frankrijk
Populair: Normandië, Nice en de Dordogne.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontdek met een busrondreis de prachtige Franse wijnstreken en de steden.

Frankrijk is al jarenlang het populairste vakantieland van Europa en dat is niet geheel onbegrijpelijk. Het weer is er over het algemeen zeer aangenaam, het kent prachtige streken zoals de Dordogne, Bretagne en Normandië die een zeer mooie natuur bieden. Maar het land heeft ook tal van prachtige steden, zoals uiteraard de hoofdstad Parijs, maar ook plaatsen als Nice, de Côte d’Azur en Lourdes trekken veel bezoekers, allemaal op hun eigen wijze.

Ook op kinderen oefent Frankrijk een ware aantrekkingskracht uit met Disneyland Parijs. Als natuurliefhebber moet u de lavendelvelden en de zonnebloemvelden eens gezien hebben. En na alle inspanning, kunt u overal in Frankrijk genieten van de lekkernijen uit de Franse keuken, samen met een heerlijke bijpassende Franse wijn.

Populaire bestemmingen

Vergelijk busrondreizen naar Frankrijk bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Alle grote reisorganisaties kunnen voor u een busreis naar Frankrijk verzorgen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan Kras, Peter Langhout, Oad of De Jong Intra, maar dit zijn slechts enkele voorbeelden. U dient vooraf goed te bepalen wat u wilt zien of doen, naar welke streek u toe wilt of naar welke stad, anders gaat het allemaal niet lukken in één vakantie. En of u nu voor de cultuur, de culinaire kant of de natuur van het land gaat, de keuze is ruim en zeer gevarieerd.

natuur frankrijk
kasteel in frankrijk
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Frankrijk

Streken als bovengenoemde zijn populair onder toeristen, maar ook voor de Franse steden zijn veel liefhebbers te vinden. De bekendste wijnstreken van Frankrijk zijn de Beaujolais, Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Côtes du Rhône, Elzas en de Provence. In totaal kunt u 14 wijnstreken vinden in het land. En in iedere streek wordt op geheel eigen wijze een specifieke wijn gemaakt. Ook heeft het land veel kastelen die te bezichtigen zijn. De kastelen van Chambord, Villandry en Versailles zijn veruit de bekendste van het land.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Frankrijk wordt tekort gedaan indien er maar één bezienswaardigheid genoemd wordt, maar het gaat om de indruk die u krijgt. Het bijzondere kasteel van Versailles bevindt zich een paar kilometer buiten Parijs en werd in opdracht van koning Lodewijk de 13de gebouwd. Zijn zoon Lodewijk de 14de transformeerde het tot het gigantische kasteel zoals het nu is. Het staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en het is er over het algemeen erg druk met bezoekers. De bekende Spiegelzaal in het kasteel mag u zeker niet missen.

frankrijk huizen
frankrijk kasteel
Samenvatten

Even samenvatten

Frankrijk is sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming en het land heeft ook werkelijk alles wat u maar kunt bedenken: stranden, cultuur, historie en natuur. Frankrijk heeft het gewoon allemaal. Waarom zou u voor de bus kiezen? Omdat het een reis is die u perfect met de bus kunt afleggen in een dag en de Fransen rijden zelf niet al te netjes over het algemeen, gezien de staat van de meeste auto’s. Voor uw eigen rust is de bus absoluut het beste alternatief en u komt heerlijk uitgerust op de plaats van bestemming aan.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...