Busrondreis Bloemenriviera
gebouwen bloemen riviera

Busrondreis Bloemenriviera

italie
Populair: De hoofdstad Genua, Portofino & de dorpjes Cinque Terre.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Geniet van een lange kuststrook aan bloemen

De Italiaanse Riviera (ook Ligurië genoemd) is gelegen aan de kust van het land en loopt van Toscane tot aan de grens met Frankrijk. De Riviera ligt zowel ten westen als ten oosten van de stad Genua en het westelijke deel wordt ook wel Bloemenriviera genoemd. Aan de Riviera liggen veel bekende steden. De bekendste is veruit Genua, maar ook steden als San Remo en Portofino zijn populair.

Waarom heet het nu eigenlijk de Bloemenriviera? De streek dankt haar naam aan de bloemen die er veelal langs de kuststrook groeien, maar ook aan de bloemteelt en -export die er aanwezig is. Zelfs de liefhebbers van de wielersport komen er jaarlijks aan hun trekken, wanneer de klassieker Milaan-San Remo de laatste plaats aandoet.

Vergelijk busrondreizen naar Bloemenriviera bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

De alom bekende en grote reisorganisaties zoals Kras, Peter Langhout, Oad en De Jong Intra zijn voorbeelden van organisaties die busreizen naar de Bloemenriviera verzorgen. Omdat het een niet zo heel uitgestrekte kuststrook bestrijkt, is het prima te doen in een paar dagen maar kan het uiteraard ook gecombineerd worden met andere bestemmingen in Italië. Of u strijkt er met de bus neer op een rustige plek en onderneemt vanaf daar een aantal tochtjes te voet, hetgeen ook voor een optimaal uitzicht zorgt.

bloemen riviera gebouw
bloemen riviera kust
Bestemmingen

Populaire bestemmingen aan de Bloemenriviera

Als we een opsomming maken van populaire bestemmingen in deze streek, komen we al snel uit bij een groot aantal steden, zoals Genua, Portofino, San Remo, La Spezia en Ventamiglia. Maar behalve deze grote steden met hun bezienswaardigheden, is ook Cinque Terre zeer populair onder de toeristen. Dit zijn vijf afzonderlijke dorpjes die met elkaar verbonden zijn door een wandelpad, waar vandaan u een wonderschoon uitzicht heeft over de Italiaanse Riviera. De dorpjes staan ook op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden aan de Bloemenriviera

Bijzondere bezienswaardigheden aan de Bloemenriviera zijn behalve de mooie pittoreske plaatsen en de nabijgelegen stranden, ook een speciaal natuurgebied voor de wandelaars onder ons. Dit zijn de Ligurische Alpen. U kunt er genieten van een prachtige natuur en heerlijk wandelen. Deze Alpen monden uiteindelijk uit in de Middellandse Zee. De bekendste stad Genua aan de Riviera heeft een bijzonder beroemde inwoner gehad, Columbus. Enkele bezienswaardigheden in de stad zijn de Via Garibaldi en de Kathedraal van San Lorenzo, maar de stad biedt nog veel meer historische gebouwen die u kunt bezoeken.

bloemenriviera kerk
bloemenriviera berg
Samenvatten

Even samenvatten

Natuur, mooie uitzichten, stranden…de Ligurische kust heeft het allemaal. U kunt er heel goed voor kiezen om de reis hiernaar toe per bus te maken, want deze is een dag gepiept. Wilt u er liever wat langer over doen, dan zijn er ook mogelijkheden om onderweg te overnachten. En hier geldt hetzelfde als in de rest van Italië: u laten rijden is, gezien de niet al te subtiele en redelijk ongeduldige rijstijl en het temperament van de Italianen, af te raden als u voor uw rust op vakantie gaat.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...