Busrondreis Portugal
Palace of Ajuda

Busrondreis Portugal

portugal
Populair: De Azoren, Het eiland Madeira & de stad Porto
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontdek het veelzijdige Portugal met een busrondreis en combineer stad en natuur

Portugal vormt samen met Spanje het Iberisch Schiereiland. Het land wordt, mede dankzij het warme klimaat veel bezocht door toeristen. De Algarve, de kuststrook in het zuiden van het land staat garant voor prachtige zonvakanties. In het land zelf vindt u veel oude stadjes en kloosters en kunt u natuurlijk ook genieten van de typisch Portugese specialiteiten, zoals de drank port. Behalve steden als Lissabon en Porto, is ook de eilandengroep de Azoren, die behoren tot Portugal, een populaire toeristische bestemming. Alle negen afzonderlijke eilanden hebben een eigen karakter en het verdient aanbeveling om ze dan ook allemaal te bezoeken. Ook het eiland Madeira behoort tot Portugees grondgebied. Veel busreizen naar Portugal gaan ook naar Spanje, als combinatiereis.

Vergelijk busrondreizen naar Portugal bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Onder andere Effeweg, Kras, Peter Langhout en De Jong Intra bieden u een grote diversiteit in reizen naar Portugal. U kunt een reis boeken waarbij u rondreist door het land, ook in combinatie met Spanje, maar het is ook mogelijk om een zonvakantie naar de Algarve te maken. Wilt u graag veel zien van het land? Dan is een rondreis langs de verschillende steden een echte aanrader. U heeft ook de mogelijkheid om naar Portugal te vliegen en het land zelf te bezichtigen met de bus.

lissabon kerk
lissabon uitzicht
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Portugal

Steden als Lissabon en Porto zijn populaire vakantiebestemmingen. Waar u in de grote steden veel historische gebouwen zult aantreffen, vindt u ook verspreid over het hele land veel kloosters. En de nationale parken, zoals het Parque Natural de Montesinho en Douro Internacional zijn zeker een bezoek waard. De parken zijn gelegen in een bergachtiger deel van het land en dat geldt ook voor het natuurpark Serra da Estrella. Het vormt de grootste bergketen van het land en is tevens een reservaat, waar veel wilde dieren in totale vrijheid leven.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Portugal

Het mooiste strand dat Portugal u kan bieden, is dat van Praia da Marinha. Het is omgeven door rotsformaties en de zee is hier zo ongelooflijk helder, dat ziet u niet vaak. Er komt wel een aardige afdaling aan te pas om het strand te bereiken, maar het loont zeker de moeite om deze te ondernemen. Liefhebber van wijn en cultuur? Port komt uiteraard uit de plaats Porto, maar deze stad heeft nog meer: een bijzondere kathedraal en een even zo bijzondere boekhandel, waar u uw ogen uitkijkt.

porto
portugal kasteel
Samenvatten

Even samenvatten

Portugal biedt u een geweldig klimaat met veelal mooi weer, een mooie natuur en uitgestrekte stranden. De steden in het land zijn de moeite van een bezoek zeker waard en ook de culinaire kant mag zeker niet vergeten worden. Een rondreis in Portugal met de bus, vaak gecombineerd met Spanje, laat u alles van het land zien. U mist niks en als u een busreis naar het land zelf te ver vindt, kunt u er ook met het vliegtuig naar toe, om vervolgens met de bus excursies te maken.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...