Busrondreis Madrid
Palacio Real

Busrondreis Madrid

spanje
Populair: Plaza Mayor, Palacio Real Madrid en Parque del Buen Retiro.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontdek de echte Spaanse sfeer in de hoofdstad van Spanje

De hoofdstad van Spanje, Madrid, is op velerlei manieren een echt grote stad. Het is een moderne stad in economisch, zakelijk en politiek opzicht, maar door de lange historie van de stad is het er ook heel aantrekkelijk voor toeristen. U kunt de echte Spaanse sfeer hier duidelijk proeven en de stad kent talloze historische gebouwen om te bezichtigen. Madrid is dus ook voor de cultuurliefhebber interessant.

Maar Madrid biedt ook ontspanning voor de mensen. In de grote parken die de stad rijk is, kunnen zowel de bevolking als de toeristen heerlijk tot rust komen om daarna te genieten van een lekker hapje (zoals de heerlijke Spaanse tapas) en drankje in één van de restaurants of barretjes die Madrid rijk is.

Vergelijk busrondreizen naar Spanje bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze stedentrip aan?

Kras, TUI, De Jong Intra  zijn allemaal voorbeelden van reisorganisaties waar u een stedentrip kunt boeken naar Madrid. Omdat de stad vrij ver weg ligt van Nederland, gaan de meeste stedentrips ernaar toe met het vliegtuig. Als u all inclusive boekt, wordt de reis, het verblijf, de excursies en de maaltijden voor u geregeld. Op de plaats van bestemming kunt u echter met de bus excursies maken om zo alles wat Madrid te bieden heeft, te bewonderen.

paleis madrid
madrid bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Madrid

Madrid heeft veel moois te bieden aan de toeristen. Prachtige musea zoals het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Prado, maar ook voor de sportliefhebber is er wat te zien, te weten het voetbalstadion van de Koninklijke, oftewel Real Madrid. Voor uw ontspanning en vermaak kunt u ook terecht op de pleinen Plaza Mayor, de markt in de wijk El Rastro en het Retiropark. Ook de Almudena Kathedraal en de stadspoort La Puerta de Alcalá zijn prachtige bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden

Bijzondere bezienswaardigheden in Madrid

Er is veel bijzonders te vinden en te ontdekken in Madrid, maar u krijgt twee tips. De eerste betreft het Palacio Real, oftewel het koninklijk paleis. Dit gigantische paleis wordt nog altijd als werkpaleis gebruikt door de Spaanse koning en het is het op één na grootste in Europa. Binnen de muren van het paleis bevinden zich veel kostbaarheden en kunstschatten. De tweede tip betreft het Museo del Prado. In dit door toeristen druk bezochte museum kunt u een enorme hoeveelheid kunstwerken gaan bekijken, van zeer beroemde en befaamde kunstenaars.

madrid monument
madrid uitzicht
Samenvatten

Even samenvatten

Madrid is een stad die u beslist gezien moet hebben als u naar Spanje gaat. De stad ademt cultuur en historie uit en de Mediterrane sfeer is er voelbaar. De stad is ook te bereiken met de bus, maar ligt behoorlijk diep in het Spaanse binnenland en de busreis zal enige tijd in beslag nemen. Derhalve bestaat ook de mogelijkheid om eerst per vliegtuig naar Madrid te reizen, en daar een tour met de bus te maken. En dat gaat wel zo snel, zeker als u maar een paar dagen op stedentrip gaat.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...