Busrondreis Zweden
paleizen zweden

Busrondreis Zweden

zweden
Populair: Stockholm, Göteborg en Malmö.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontdek in Zweden het ongerepte natuur, uitgestrekte gebieden en bijzondere steden

Zweden is een van vier de landen die behoren tot Scandinavië. Het land kent een ruige en ongerepte natuur, die veelal uit bossen bestaat, maar hoe verder u naar het Noorden van het land reist, hoe minder de begroeiing wordt en u uiteindelijk op de toendra belandt. Het land kent drie verschillende klimaten, afhankelijk van waar u zich bevindt.

Behalve de prachtige natuur die Zweden te bieden heeft, heeft het een moderne cultuur en zijn de grote steden een bezoek meer dan waard. Zweden is bij uitstek geschikt als land waar u veel buitensporten kunt beoefenen, zoals wandelen en fietsen, maar ook zwemmen en surfen behoren in de zomer tot de mogelijkheden. In de winter kunt u er ook verschillende wintersporten beoefenen.

Vergelijk busrondreizen naar Zweden bij deze reisorganisaties

1 tip voor een unieke beleving van Zweden

Zweden in het kort

  • Geniet van de ongerepte natuur en de uitgestrekte gebieden.
  • De grote steden als Stockholm, , Malmö en Göteborg hebben allemaal bijzondere bezienswaardigheden.
  • Maak een boottocht over De Grote Meren van Zweden.
Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Het is bij veel reisorganisaties ook mogelijk om niet alleen een busreis te maken door Zweden, maar deze te combineren met de andere landen die tot Scandinavië behoren. Voor Zweden geldt zeer zeker ook dat het land zoveel te bieden heeft, dat u het nauwelijks in één vakantie allemaal kunt bezoeken. Oad, Kras en Peter Langhout bieden u onder andere reizen naar dit land in het noorden van Europa aan. In combinatie met een boottocht of vliegreis.

zweden gebouwen
stockholm
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Zweden

De grote steden als Stockholm, Malmö en Göteborg hebben allemaal bijzondere bezienswaardigheden. In Stockholm bijvoorbeeld, dat gelegen is op een aantal eilanden, vindt u een historisch centrum, met veel oude gebouwen. Een bootreis over De Grote Meren van Zweden is ook een aanrader. Als u vooral voor de natuur naar Zweden gaat, is het noordelijke deel het meest geschikt. In delen van Lapland, boven in Zweden, lopen veel wilde dieren vrij in de natuur en maakt u grote kans om bijvoorbeeld elanden te spotten.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Zweden

Een zeer bijzondere ervaring die u niet mag missen in Zweden is het ijshotel. U kunt hier overnachten in een kamer waarin u op ijsbedden slaapt, uiteraard voorzien van warme kleding. Het hotel dat gelegen is in de plaats Jukkasjarvi in Lapland trekt veel toeristen. Liever een wat warmere en meer culturele reisbestemming? Kies er dan voor om bijvoorbeeld met de veerboot naar het eiland Djurgarden te varen, waar u een keuze kunt maken uit een groot aantal musea, waar u kunstverzamelingen aantreft uit zowel de prehistorie als de Middeleeuwen.

zweden natuur
zweden huizen
Samenvatten

Even samenvatten

Zweden is met de volgende woorden te beschrijven: ongerepte natuur, uitgestrekte gebieden, verschillende klimaten en bijzondere steden. Dit alles gecombineerd met de nuchtere Scandinavische houding van de bevolking, leveren een mooie en memorabele vakantie op. Een vakantiebestemming die u met de bus kunt bereiken, zeker als u er een combinatiereis van maakt, is een echte aanrader. U hoeft zelf niet te rijden op onbekend en soms onherbergzaam terrein en u kunt ongestoord van alles genieten wat er op uw pad komt.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...