Busrondreis Kroatië
dubrovnik

Busrondreis Kroatië

kroatie
Populair: Nationaal Park Plitvicemeren, Dubrovnik en de Krka watervallen.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Kroatië, het land van de historische steden, watervallen en schitterende natuurgebieden.

Kroatië was ooit onderdeel van voormalig Joegoslavië, maar is al jaren een autonome staat, waar veel toeristen naar toe trekken. Kroatië heeft de toerist heel wat te bieden: stranden, eilanden, nationale parken maar ook voor een actieve vakantie kunt u er zeker terecht. U kunt er ook genieten van prachtige uitzichten wanneer u een boottocht gaat maken.

Het land kent een rijke en oude geschiedenis die u nog altijd terugziet in een aantal historische bouwwerken in steden als Dubrovnik en Split. U vindt er zelfs nog sporen terug uit het Oude Romeinse Rijk. Ook de Kroatische keuken is bijzonder te noemen: deze kent veel invloeden uit de omringende landen. Het is zelfs zo dat in de kuststrook de gerechten duidelijk onder andere invloeden hebben gestaan dan in het binnenland.

Vergelijk busrondreizen naar Kroatië bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Kras, De Jong Intra, Effeweg, Solmar Tours en Peter Langhout: dit zijn een paar voorbeelden van reisorganisaties waar u een (rond)reis naar Kroatië kunt vinden. U kunt reizen boeken die u een prachtig stuk natuur van het land laten zien, zoals bijvoorbeeld in de nationale parken. Of een reis waarop u kennismaakt met alle historische pracht en praal die het land in zich heeft. U heeft ook de mogelijkheid om een zonvakantie te boeken naar één van de kustplaatsen in Kroatië.  Met name Solmar is gespecialiseerd in dit soort reizen.

kroatie gebouwen
zagreb kathedraal
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Kroatië

In Kroatië is de plaats Dubrovnik uiterst populair onder toeristen. Dubrovnik wordt ook wel De Parel van de Adriatische Zee genoemd en dat heeft natuurlijk een reden: heel de stad ademt een historische sfeer uit en u kunt er prachtige oude gebouwen bewonderen, zoals de kathedraal, de paleizen, het klooster en het stadhuis. De stad heeft nog stadswallen en ook het fort trekt veel bezoekers. Andere veel bezochte plaatsen zijn de oude steden Trogir, Porec, Šibenik en Stari Grad en de hoofdstad Split.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Kroatië

Wanneer u liever niet op stedentrip wilt in Kroatië, dan kunt u ook kiezen voor een zonvakantie aan de kust. Deze stranden doen zeker niet onder voor die in Spanje en ook het weer is perfect voor een relaxvakantie. Liever wat natuur op vakantie? Kroatië heeft verschillende nationale parken, zoals het Nationaal Park Plitvicemeren en het Nationaal Park Kornati. En een spectaculaire plek om te bezoeken zijn de Krka watervallen. Het water stroomt met grote snelheid van de berg Dinara via 17 etages naar beneden in de rivier Krka.

kroatie meer
kroatie berg
Samenvatten

Even samenvatten

Natuur, buitensporten, maar ook ontspanning aan de kust zijn de sleutelwoorden voor een vakantie in Kroatië. U kunt er werkelijk van alles ondernemen maar ook lekker gaan genieten van een welverdiende en ontspannen vakantie op een van de stranden aan de kust. Zeker als u kiest voor een vakantie waarin u vooral wilt uitrusten en wilt genieten van de zon, is het slim om voor vervoer met de bus te kiezen, dan is uw reis compleet verzorgd en komt u heerlijk ontspannen in Kroatië aan en kunt u nog meer genieten van uw vakantie.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...