Busrondreis Rome
colosseum

Busrondreis Rome

italie
Populair: Het Colosseum, Forum Romanum en het Pantheon.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontdek de oudheden van de historische stad

Wanneer u aan Rome denkt, denkt u aan historie. Want Rome ademt geschiedenis uit. Het is een stad die bestaat uit veelal historische gebouwen en straatjes. Alleen al de voorstelling die u heeft van Rome spreekt al tot de verbeelding. Dus als u een stedentrip hier naartoe wilt maken, zult u als ware cultuurliefhebber ogen en oren tekort komen bij het aanschouwen van al dat moois.

Wanneer u de stad Rome wilt bezoeken, is het slim om hiervoor een all inclusive busreis te boeken, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervoer en verblijf in deze mooie historische stad. Maar wat veel belangrijker is, is dat dan ook alle excursies voor u geregeld worden, zodat u op de mooiste plekjes komt, die u zelf niet zou vinden, maar uw gids wel.

Vergelijk busrondreizen naar Rome bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze stedentrip aan?

Kras, De Jong Intra, TUI, Peter Langhout Reizen zijn reisorganisaties die stedentrips naar Rome verzorgen. U kunt alleen Rome aandoen, maar er zijn ook gecombineerde reizen naar andere steden mogelijk. Bij een georganiseerde busreis naar Rome verblijft u in een uitstekend hotel en bezoekt u tijdens de excursies alle bezienswaardigheden die de stad u te bieden heeft. En u krijgt ook de kans om te genieten van de beste Italiaanse specialiteiten, nadat u alle moois heeft bezocht.

st pietersbasiliek
colosseum
Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in het algemeen in Rome

U kunt in deze stad talloze overblijfselen uit de Romeinse tijd bewonderen, zoals de Via Appia, het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon. Maar vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Vaticaanstad of de Trevi-fontein. Ook de Spaanse trappen lonen de moeite en als u veel van kunst houdt, is een bezoek aan de Galleria Borghese zeker een aanrader. De Vreemdelingenbegraafplaats, waar in vroegere tijden de niet-katholieke bewoners begraven werden, is ook een geliefde plek bij toeristen. Rome heeft zoveel dat het eigenlijk nauwelijks te benoemen valt.

Bezienswaardigheden

Bijzondere bezienswaardigheden in Rome

Het is moeilijk om een bezienswaardigheid in Rome te kiezen die het meest tot de verbeelding spreekt, want er is zoveel te bewonderen, zeker uit het oude Romeinse Rijk. We hebben gekozen voor het Colosseum om daarover iets meer te vertellen. Het Colosseum is zonder twijfel de allerbekendste bezienswaardigheid van Rome. Als u nog nooit in Rome geweest bent, weet u toch hoe het eruit ziet. In lang vervlogen tijden vormde het Colosseum een bloedig strijdtoneel en de sfeer is nog altijd te proeven wanneer u de arena betreedt.

engelenburcht
vaticaanstad
Samenvatten

Even samenvatten

Rome heeft het allemaal: historie, cultuur, eten en drinken. Maar het heeft ook een zeer druk centrum waarin u zich beter niet met uw eigen auto waagt, om -letterlijk- ongelukken te voorkomen. Italianen staan niet echt bekend om hun geduld, ook niet op de weg. Bovendien is het openbaar vervoer in Rome de beste manier om u van de ene naar de andere bezienswaardigheid te begeven. Dit kan per metro of tram, maar de bus is zeker een goed alternatief.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...