Busrondreis Parijs
eiffeltoren

Busrondreis Parijs

frankrijk
Populair: De Eiffeltoren, Het Louvre en de Seine.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontdek de culturele en romantische stad Parijs

Eén keer in uw leven moet u er geweest zijn, in Parijs. Volgens veel toeristen is uw reis naar Frankrijk (en uw leven) anders niet compleet. En wat u daar allemaal kunt bezoeken is eigenlijk te veel om op te noemen, maar we geven u toch een paar tips: de Notre Dame, het Centre Pompidou, de Eiffeltoren, het Louvre, het Musée d’Orsay, de Champs-Élysées, Montmartre en de begraafplaats Cimetière Père Lachaise.

Derhalve is het ideaal als u een busreis met excursies naar Parijs boekt, dan hoeft u zelf niet rond te rijden in deze drukke stad en mist u geen enkele bezienswaardigheid. En kunt u optimaal genieten van de stad en naast de prachtige gebouwen ook nog eens proeven van alle Franse lekkernijen waaraan u zich in Parijs te goed kunt doen.

Vergelijk busrondreizen naar Parijs bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze stedentrip aan?

Kras, TUI, De Jong Intra Reizen en Peter Langhout dat zijn nog maar een paar reisorganisaties waarbij u een stedentrip naar Parijs kunt boeken. De organisaties zorgen er voor dat u een mooi hotel heeft, liefst met uitzicht op één van de mooiste gebouwen van Parijs en u kunt excursies maken met een gids, waarbij u op de mooiste plekjes van de stad komt, die u zelf misschien slechts met grote moeite kunt vinden.

notre dame
parijs gebouw
Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Parijs, te veel om op te noemen

De bekendste bezienswaardigheden in de Franse hoofdstad hebben we al genoemd, maar we zullen er aantal wat nader toelichten. De begraafplaats Cimetière Père Lachaise is een prachtig onderhouden begraafplaats, waar veel bekende personen hun laatste rustplaats gevonden hebben. En de Eiffeltoren, ooit gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling in 1889, is natuurlijk hét symbool van Parijs. U kunt op de druk bezochte toren met een lift de hoogte in, waarna u een adembenemend uitzicht over de stad heeft. Op zoek naar cultuur? Bezoek dan het Louvre of het Musée d’Orsay of het Centre Pompidou. De eerste twee musea hebben een bijzondere collectie, en het Centre Pompidou vormt het culturele hart van de stad. Genoeg cultuur gehad? Maak dan een rondvaart over de Seine, en bekijk zo de stad eens van een andere kant. U zult onderweg ook veel bekende bezienswaardigheden zien. Na alle indrukken heeft u natuurlijk uitgebreid de mogelijkheid om te shoppen of eens lekker te genieten op een van de Parijse terrasjes.

Samenvatten

Even samenvatten

Parijs laat u zoveel zien: historische en beroemde gebouwen, musea die u niet mag missen en een gezellig maar druk centrum. Als u een busreis boekt naar de Franse hoofdstad, bent u, afhankelijk van de plek waar u in Nederland opstapt, vaak al na een uurtje of zeven in Parijs. De rondwegen om de stad heen zijn over het algemeen al erg druk, maar in het drukke centrum wilt u niet zelf rijden. Daar in de stad is het helemaal opletten geblazen. Het openbaar vervoer is het beste alternatief en daartoe behoort ook de bus.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...