Busrondreis Noorwegen
noorwegen bergen

Busrondreis Noorwegen

noorwegen
Populair: De hoofdstad Oslo, het noorderlicht en de Noordkaap.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontdek in Noorwegen het prachtige noorderlicht, de natuurgebieden en de bijzondere steden

Noorwegen is een land met ongekende mogelijkheden, het biedt een prachtige natuur met bijzondere verschijnselen zoals het Noorderlicht. De ruige Noorse natuur kenmerkt zich door de fjorden aan de kustlijn maar ook door bossen, meren, watervallen en gletsjers. De kuststrook is heel lang en bestaat ook uit talloze kleine eilandjes. In de zomer zijn de mogelijkheden om te wandelen en fietsen zeer uitgebreid, maar ook de steden weerspiegelen een rijke historie, die stamt tot in de tijd van de Vikingen.

Noorwegen is een groot land met ontzettend veel bezienswaardigheden en een ruige natuur die u beslist moet ontdekken tijdens uw verblijf. Indien u een busreis boekt, zal deze u naar de mooiste en spectaculairste plekken die het land te bieden heeft, brengen. Zodat u niets mist.

Vergelijk busrondreizen naar Noorwegen bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

De grote reisorganisaties in Nederland bieden allemaal busreizen naar Noorwegen aan. U kunt een dergelijke reis bijvoorbeeld boeken bij Kras, De Jong Intra, Peter Langhout, Oad en Effeweg. Bij wie u de reis naar Noorwegen ook boekt, u kunt er zeker van zijn dat u nog een keer zult terugkeren naar het land met de ongerepte natuur, al was het alleen maar omdat u niet in één vakantie alle schoonheid die het land in zich heeft zult kunnen bewonderen.

noorwegen bergen
noorwegen weg
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Noorwegen

De hoofdstad Oslo trekt ieder jaar weer veel bezoekers. Het is een moderne en bruisende stad, waar veel toeristische trekpleisters te bezoeken zijn, maar er is ook geen gebrek aan uitgaansgelegenheden zoals clubs en restaurants. Het fenomeen Noorderlicht is iets dat velen naar Noorwegen doet gaan. U moet wel geluk hebben om het te zien, het is onder andere afhankelijk van het weer en op het moment dat er geladen deeltjes in de atmosfeer geslingerd worden, terwijl het donker is, kan het zichtbaar zijn. Het Noorderlicht geeft een soort groene gloed aan de lucht. Het is te zien op verschillende plaatsen in Noorwegen.

Samenvatten

Even samenvatten

Waarom met de bus naar Noorwegen? Noorwegen biedt vooral de natuurliefhebber alles wat hij of zij maar kan bedenken en wensen. Vindt u dat te stil, dan kunt u beter voor een ander land kiezen, maar in Noorwegen zult u een ongekende rust vinden. Als u met de bus naar Noorwegen gaat, dient u ook met de boot de oversteek naar het land te maken, anders is het niet mogelijk om er te komen. Grote voordeel van de bus is dat u onderweg kunt genieten van het uitzicht, dat natuurlijk fenomenaal is.

noorwegen brug
noorwegen landschap
Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Noorwegen

Natuurlijk kan er maar één plek zijn die u in Noorwegen beslist een bezoek moet brengen en dat is de Noordkaap. Deze plek wordt gezien als het meest noordelijke punt van Europa en ligt zo’n 2000 kilometer van de Noordpool. Op de Noordkaap staat een monument in de vorm van een wereldbol, dat menig ansichtkaartje van het land siert. Mocht u de stad Bergen bezoeken, ga dan de Fløyen berg op. Vanaf de berg heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en de natuur. Een kabelbaantje brengt u naar boven, maar u kunt er ook heel goed wandelen.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...