Busrondreis Engeland
gracht met gebouw engeland

Busrondreis Engeland

engeland
Populair: De hoofdstad Londen, Cotswolds en Stonehenge.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontdek de schitterende natuurgebieden en de prachtige steden.

Engeland blijft een land apart. Met regelmatig een beroerd type weer. Het heeft een lange historie met bijzondere gebruiken en tradities en de Engelsen doen ook hun uiterste best om deze te behouden. Wat voor de toeristen betekent dat het land een bijzondere aantrekkingskracht heeft, juist door alle eigenaardigheden. Het blijft een eiland en dat merk je. De cultuur is duidelijk anders dan die op het vaste continent van Europa.

De mensen zijn er vriendelijk, de natuur is mooi (bezoek eens de Cotswolds), maar u vindt in Engeland ook legio steden die een bezoek waard zijn, waarbij Londen er natuurlijk met kop en staart bovenuit steekt, zeker wat populariteit onder de toeristen betreft. Maak de oversteek naar het land eens per bus en ferry of kies ervoor om de Kanaaltunnel eens te proberen, dat is ook al een bijzondere belevenis op zich.

Populaire bestemmingen

Bekijk de busreizen naar Engeland bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Omdat Engeland een populaire vakantiebestemming is, bieden alle grote reisorganisaties reizen naar het land toe aan. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan Kras, Peter Langhout, Oad en De Jong Intra. maar u kunt ongetwijfeld ook terecht bij de wat kleinere organisaties. Bij de busrit is ook een overtocht naar de andere kant van de Noordzee inbegrepen, tenzij u een reis kiest waarbij voor de Kanaaltunnel gekozen is. Wilt u liever met de ferry naar de overkant? Kies dan voor één van die reizen.

engeland rivier
britse boerderij
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Engeland

De populairste bestemming in Engeland is zonder meer de hoofdstad Londen, waar u heerlijk kunt winkelen, maar ook kunt genieten van verschillende shows en de alom bekende bezienswaardigheden zoals de Big Ben en de Tower kunt bewonderen.  Ook de sprookjesachtige badplaats Bath kent veel toeloop van toeristen. Als u Engeland per boot nadert, kunt u ook niet om de prachtige krijtrotsen bij Dover heen. Niet zo’n liefhebber van een citytrip? Bezoek dan Stonehenge, waar de grote rotsen in een cirkelvorm staan opgesteld en waarvan de oorsprong nog altijd raadselachtig blijft.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Engeland

Bezienswaardigheden die Engeland zeker de moeite waard maken zijn vooral de bekende gebouwen in Londen, zoals Buckingham Palace, waar u de wisseling van de wacht kunt aanschouwen. En in de Tower kunt u de Engelse kroonjuwelen bewonderen. Maar vergeet niet dat de stad ook talrijke musea kent, waar u zeer mooie en waardevolle kunstschatten kunt bekijken. Buiten Londen zijn er in Engeland zelf ook bijzondere kastelen te bewonderen, zoals bijvoorbeeld Windsor Castle dat nog altijd deel uitmaakt van de verblijven van de koninklijke familie van Engeland.

kasteel met gracht in engeland
weilanden in engeland
Samenvatten

Even samenvatten

Engeland blijft een land apart, met een bijzonder mooie natuur en veel steden waar u uw ogen zult uitkijken met alle bezienswaardigheden. U kunt uw vakantie naar Engeland zeker met de bus maken, maar daar hoort natuurlijk ook een overtocht bij. Bijkomend voordeel van de bus is dat u zelf niet hoeft te wennen aan het rijden aan de linkerkant van de weg en dat u heerlijk ontspannen alles wat het land aan moois laat zien, kunt bewonderen.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...