Busrondreis Polen
krakau

Busrondreis Polen

polen
Populair: Het Beskidengebergte, Krakau en de hoofdstad Warschau.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontdek tijdens een busrondreis de ongerepte natuur en de mooiste steden van Polen

Misschien is Polen nu niet direct het eerste land waar u aan denkt om vakantie te gaan houden, maar het zal u verbazen wat voor schatten dit land herbergt. U vindt er zowel oude als moderne steden, maar ook de diversiteit in de natuur is groot. Het land kent alleen al 23 nationale parken, waaronder een bijzonder oerbos in het oosten van het land. Het land blinkt vooral uit in de mooie natuurgebieden die een bezoek zeker waard zijn.

Het is een land waar door de tijd heen de sporen van de oorlogen nog altijd zichtbaar aanwezig zijn en het moge duidelijk zijn dat dit misschien niet de meest vrolijke bezienswaardigheid is, maar het voormalig concentratiekamp Auschwitz is gewoon een onlosmakelijk deel van Polen dat u zeker dient te bezoeken.

Vergelijk busrondreizen naar Polen bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Niet alle reisorganisaties bieden busreizen naar Polen aan en de hoeveelheid is ook niet al te aanzienlijk, maar u kunt zeker terecht bij Peter Langhout en Kras. De reizen brengen u allemaal naar de grote steden in het land, die de geschiedenis van oorlogen en de sporen van het communisme nog met zich meedragen. De busreizen omvatten vaak ook excursies naar de buurlanden, zowel in oostelijke als westelijke richting van Polen. Duitsland en de Baltische Staten zijn vanuit Polen dan ook makkelijk en snel te bereiken.

polen gebouwen
polen natuur
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Polen

Als u een stad in Polen wilt bezoeken, zet dan Krakau boven aan de lijst. U kunt er de Rynek Glaudy bezoeken, een bijzonder marktplein in het centrum van de stad, dat omgeven wordt door een groot aantal bezienswaardigheden. En op een goede tweede plaats komt Warschau, alwaar u mooie historische gebouwen kunt bezichtigen. En vergeet zeker niet een van de nationale parken die het land rijk is een bezoek te brengen, deze bieden u de mooiste natuur van het Poolse land.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Polen

Bijzondere bezienswaardigheden in Krakau zijn onder andere de Sukiennice, de lakenhal. Vroeger een handelscentrum, nu voorzien van veel kraampjes waar u talloze souvenirs kunt aanschaffen. Het gebouw zelf is ook meer dan de moeite van het aankijken waard. En ook de Mariakerk in de stad is bijzonder mooi. U kunt ook de toren van deze kerk beklimmen om dan een adembenemend uitzicht te hebben over de stad. Van de vele paleizen die Polen rijk is, is het Wilanówpaleis in Warschau bijzonder fraai.

polen natuur
polen krakau
Samenvatten

Even samenvatten

Polen heeft een ongerepte natuur, maar ook mooie steden. En de Tweede Wereldoorlog heeft duidelijk zijn sporen nagelaten in het land. Polen is vrij snel bereikbaar, zeker de grens met Duitsland is in relatief korte tijd bereikt, de oostgrens is aanzienlijk verder. Als u de bus neemt naar Polen, kunt u onderweg ook genieten van de mooie uitzichten in Duitsland, die meer dan de moeite waard zijn. Om vervolgens in Polen ook weer van de ene verbazing in de andere te vallen.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...