Busrondreis Tsjechië
tsjechie natuur

Busrondreis Tsjechië

tsjechie
Populair: Praag, Reuzengebergte & Český Krumlov
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Maak een unieke busrondreis door Tsjechië en rijdt door de prachtige steden en natuur

Tsjechië is een land gelegen in Midden-Europa, dat ontstaan is na de deling van Tsjecho-Slowakije. Het land kenmerkt zich door een bijzonder fraaie natuur en veel historische bezienswaardigheden, zoals grootse kastelen, gebouwd door de machtigste families van het land. Waar het land ooit gebukt ging onder het communistische regime, is het heden ten dage een populaire vakantiebestemming en ondergaat het een razendsnelle metamorfose tot een modern en westers land.

Als u graag een bezoek aan Tsjechië wilt brengen, kunt u daarvoor ook een busreis boeken. U ziet dan de mooiste plekjes van het land, zoals de stad Praag, de natuurparken, het Reuzengebergte en de talloze brouwerijen en kastelen. Tsjechië is in één vakantie onmogelijk te bekijken, daarom zult u beter overwegen om het land meermaals te bezoeken wilt u echt alle schatten kunnen bewonderen.

Populaire bestemmingen

Vergelijk busrondreizen naar Tsjechië bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Omdat Tsjechië tegenwoordig een populair vakantieland is, zijn er ook veel reisorganisaties die reizen er naartoe beschikbaar hebben. U kunt bijvoorbeeld een keuze maken bij Kras, De Jong Intra, TUI en Peter Langhout. Er zitten verschillende reizen in het aanbod: u kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rondreis door het land, maar ook voor eens stedentrip naar de hoofdstad Praag, waarbij u de mooiste plekjes van de stad bezoekt onder leiding van een gids. Of u kiest rond de feestdagen voor een kerst trip, waarbij u de gezellige kerstmarkten kunt bezoeken.

tsjechie bos
tsjechie bos
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Tsjechië

De hoofdstad Praag is zeer geliefd onder toeristen maar ook de wat kleinere plaats Český Krumlov trekt veel bezoekers. Behalve de steden biedt Tsjechië ook een grote diversiteit aan natuur, waarbij het Reuzengebergte er toch wel uitspringt. Het gebergte ligt op de grens tussen Tsjechië en Polen en is in de zomer zeer toegankelijk voor wandelaars. In de winter is er een groot aantal skipistes te betreden. Maar ook de kastelen en de bierbrouwerijen die het land kent, worden druk bezocht door toeristen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Tsjechië

Praag springt er zeker uit als u met vakantie naar Tsjechië gaat. U vindt er onder andere de Praagse burcht met daarin de St. Vituskathedraal, het koninklijk paleis en de St. Jorisbasiliek. Ook zijn er verschillende musea in de stad te vinden maar als u even genoeg cultuur gehad heeft, kunt u ook genieten op de terrasjes en restaurants die de stad rijk is. Natuurlijk kent de stad verder veel musea. En verzuim niet om vanaf de bekende Karelsbrug, voorzien van prachtige beelden, de stad en de rivier de Moldau te bekijken.

tsjechie gebouwen
praag
Samenvatten

Even samenvatten

Een busreis naar Tsjechië is prima te doen vanaf Nederland, gezien de afstand. Tsjechië biedt u onder andere cultuur, een mooie natuur, kastelen en bierbrouwerijen, dus werkelijk iedereen vindt wel iets van zijn gading in dit land. Met de bus is ideaal, want dan ziet u werkelijk alles wat het mooie land u te bieden heeft. De chauffeur weet namelijk de allermooiste plekjes feilloos voor u te vinden. Zodat u de vakantie van uw leven heeft.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...