Busrondreis Oostenrijk
ooostenrijk dorpje

Busrondreis Oostenrijk

oostenrijk
Populair: De hoofdstad Wenen, Salzburg of de Alpen.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Oostenrijk, het land van de bergen, steden, sneeuw en vriendelijke bevolking

Oostenrijk is zeer populair onder toeristen, zowel in de zomer als in de winter. In de zomer kunt u er natuurlijk heerlijk wandelen door de ongerepte natuur, maar in de winter zijn de mogelijkheden voor de wintersport zeer uitgebreid. Behalve bergen en een bijzondere natuur, heeft het land ook een aantal steden waar veel interessante bezienswaardigheden te aanschouwen zijn.

De meeste mensen zullen direct aan Wenen denken, wat ook zeker terecht is, maar ook plaatsen als Salzburg en Innsbruck zijn de moeite van een bezoek zeker waard. En ook Oostenrijk kent specialiteiten op culinair gebied: laten we toch zeker de schnitzel niet vergeten. De Oostenrijkse bevolking is zeer gastvrij en er op gericht om toeristen te ontvangen. Derhalve gaan er ook veel busreizen naar verschillende bestemmingen in het land, zoals bijvoorbeeld naar het bekende deel Tirol.

Vergelijk busrondreizen naar Oostenrijk bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Veel reisorganisaties zullen het hele jaar door busreizen naar Oostenrijk aanbieden, dus niet alleen voor wintersportdoeleinden. Zowel Kras, De Jong Intra, Oad en Peter Langhout organiseren reizen naar dit land. Kies eerst wanneer u het land wilt bezoeken, want ieder seizoen heeft zijn charme. U kunt kiezen voor een rondreis door het land, maar ook voor eens stedentrip naar bijvoorbeeld het sprookjesachtige Wenen. En wintersport is er alom te beoefenen, in sommige delen van het land ligt gegarandeerd een aardige laag sneeuw in de winter.

oostenrijk berg
wenen stad
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Oostenrijk

De populairste bestemming als we naar de steden in Oostenrijk kijken, is ongetwijfeld Wenen. De stad kent veel speciale bezienswaardigheden en heeft het imago van een romantische bestemming. Verder zijn de Alpen gelegen in het land en deze vormen natuurlijk een echte trekpleister voor de wintersporters onder ons. Liever niet in de winter naar Oostenrijk? Dan zijn de Alpen ook in de rest van het jaar een geliefde bestemming, u kunt er namelijk ook heerlijk wandelen, fietsen of andere buitenactiviteiten ondernemen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Oostenrijk heeft zoveel moois, dat het praktisch onmogelijk is om alles in het land tijdens één vakantie te zien of te doen. Bijzondere bezienswaardigheden in alleen nog maar Wenen zijn bijvoorbeeld De Spaanse Rijschool, Schloss Schönbrunn, de dierentuin Tiergarten Schönbrunn  en de Weense Staatsopera. De grootste kathedraal van Wenen is de Stephansdom, hier zetelt ook de aartsbisschop van de stad. En vergeet het amusementspark Prater niet, met het alom bekende reuzenrad. Bezoek ook eens een koffiehuis in Wenen, waar u kunt genieten van het overheerlijke Oostenrijkse gebak.

wenen
oostenrijk monumenten
Samenvatten

Even samenvatten

Oostenrijk heeft steden, bergen, sneeuw en een vriendelijke bevolking. Wat kan een mens zich nog meer wensen voor een onbezorgde vakantie? Zelf niet hoeven rijden is zeker een pluspunt. U kunt tijdens het vervoer met de bus heerlijk genieten van het uitzicht in Duitsland en Oostenrijk, maar wat nog beter is, u hoeft niet door de besneeuwde gebieden te rijden en zit in de bus natuurlijk veel rustiger en meer ontspannen dan wanneer u uw eigen auto bestuurt over mogelijke gladde wegen.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...