Busrondreis Roemenië
gebouw roemenie

Busrondreis Roemenië

roemenie
Populair: De hoofdstad Boekarest, Het Volkspaleis & de kloosters in de Bucovina.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontdek Roemenië met een busrondreis en bezoek de hoofdstad Boekarest

Roemenië is misschien niet de eerste vakantiebestemming waar u aan denkt als u een busreis wilt gaan maken, maar het land heeft veel verrassingen, zoals een grote hoeveelheid grotten en kastelen. De hoofdstad Boekarest bood veel historische gebouwen, waarvan er helaas tijdens een aardbeving in de vorige eeuw veel verwoest zijn en door de jaren heen onder het dictatoriale bewind een aantal plaatsgemaakt hebben voor andere gebouwen.

Dit wil niet zeggen dat er helemaal niks historisch bewaard gebleven is, integendeel. Wilt u graag van alles van Roemenië zien en erover horen? Dan is het boeken van een all inclusive busreis een slimme keuze. Dan wordt alles voor u geregeld, in een land waarvan u de taal hoogstwaarschijnlijk niet spreekt en waar u, tot nu toe, nog niet zo veel van weet.

Vergelijk busrondreizen naar Roemenië bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

U kunt niet bij alle reisorganisaties een busreis naar Roemenië boeken, maar wel bij de volgende: Oad, Kras en Peter Langhout hebben wel deze optie in het assortiment. De reis naar het land zelf neemt enige tijd in beslag, omdat Roemenië toch op een behoorlijk grote afstand van Nederland ligt. Eenmaal daar aangekomen, kunt u uw reis ook aanvullen met excursies per bus die voor u verzorgd worden en waaraan u kunt deelnemen.

roemenie natuur
roemenie bergen
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Roemenië

In Roemenië is vooral de hoofdstad Boekarest een trekpleister voor toeristen. De stad, vroeger het Parijs van het Oosten genoemd, kent veel bezienswaardigheden, maar vooral het gigantische Volkspaleis, gebouwd onder de dictatuur van Ceaucescu, is een bezoek meer dan waard. Verder zijn er nog veel meer kastelen te bewonderen in het land, maar ook de natuur springt eruit, zoals bijvoorbeeld in de Donau-delta, waar menig vogelliefhebber zijn hart kan ophalen. En iets dat we zeker niet mogen vergeten is de enorme hoeveelheid grotten in het land.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Roemenië

Boekarest mag dan misschien niet de meest aantrekkelijke stad zijn op het eerste oog voor toeristen, maar Het Volkspaleis is de moeite van een bezoek zeker waard, alleen al omdat het zo gigantische groot is. Behalve het paleis biedt de stad ook een grote diversiteit aan terrasjes, parken en musea. En als u graag een stukje Roemeense cultuur buiten de steden wilt proeven, zijn de kloosters in de Bucovina, nabij Suceava, een echte aanrader. Deze zijn veelal aan de buitenzijde beschilderd en prachtig om te zien.

gebouw
roemenie huisjes
Samenvatten

Even samenvatten

Roemenië heeft veel historische plekjes en gebouwen die een bezoek zeker waard zijn. De echte cultuurliefhebber kan in het land volop genieten, alleen de aanblik van de vele kastelen is al bijzonder. De reis naar het land duurt vrij lang en zelf rijden is een hele opgave.  Het is aan te bevelen dat u eerst met het vliegtuig naar het land gaat en daar verder met de bus gaat. U kunt ook de volledige reis met de bus maken, maar dan zal er een overnachting op het programma staan.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...