Busrondreis Hongarije
boedapest

Busrondreis Hongarije

hongarije
Populair: De hoofdstad Boedapest, de Puszta en het Balatonmeer.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontde de hoofdstad Boedapest maar ook de prachtige binnenmeren en dorpjes

Hongarije is al sinds lange tijd een populaire vakantiebestemming en dat is niet verwonderlijk. De hoofdstad Boedapest heeft natuurlijk een enorme aantrekkingskracht en biedt ook voor elk wat wils. Maar laten we de talrijke binnenmeren die het land rijk is, ook zeker niet vergeten. Het meest bekende is natuurlijk het Balatonmeer, dat een enorme omvang heeft, maar nergens dieper dan drie meter is. Dit zorgt ervoor dat het water altijd heel snel warm is, wat natuurlijk erg prettig is. Maar het land heeft ook een zeer rijke historische en culturele achtergrond die weerspiegeld wordt in de steden en dorpjes. U vindt er veel historische bouwwerken die u niet eens in één vakantie allemaal zult kunnen bezoeken. Als u voor een busreis kiest, ziet u in ieder geval zeker de beroemdste.

Vergelijk busrondreizen naar Hongarije bij deze reisorganisaties

Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Peter Langhout, Kras, Oad en De Jong Intra hebben voor u busreizen naar Hongarije in het assortiment. Dit zijn reizen die u naar de hoofdstad van het land brengen, maar ook reizen waarin u een combinatie maakt van Oostenrijk en Hongarije zijn ook mogelijk. U kunt ook kiezen voor een ontspannende vakantie naar het Balatonmeer, waar u heerlijk kunt relaxen, de mooie dorpjes in de buurt kunt bezoeken en een dagje kunt doorbrengen in één van de kuuroorden in de nabijheid van het meer.

brug hongarije
hongarije gebouwen
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Hongarije

De hoofdstad van Hongarije, Boedapest, behoort zeker ook tot de meest bezochte plaatsen van het land. De stad wordt in twee delen gesplitst door de Donau. Vanaf één van de zes bruggen over de rivier heeft u een prachtig uitzicht over beide delen van de stad. Een boottocht over de Donau behoort ook tot de mogelijkheden. De stad kent ook mooie historische gebouwen en natuurlijk ontbreken ook de thermale baden hier niet. Populaire bestemmingen zijn verder de Puszta, de uitgestrekte vlaktes, een mooi stukje natuur in het land.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Hongarije

Afgezien van de vele historische en culturele hoogtepunten die de stad Boedapest kent, zijn ook de kuuroorden die Hongarije heeft befaamd. Feitelijk kunt u er in iedere redelijk grote stad al meerdere vinden. De kuuroorden zijn voorzien van veel verschillende heilzame baden en hebben dus, naast de ontspannende functie, ook een geneeskrachtige werking. Door de aanwezigheid van veel natuurlijke bronnen in het land zijn in de loop der eeuwen veel kuuroorden en badhuizen gebouwd en wordt de badcultuur in Hongarije als een zeer serieuze zaak beschouwd.

hongarije gebouw
boedapest brug
Samenvatten

Even samenvatten

Hongarije kent een mooie natuur en steden als Boedapest spreken tot ieders verbeelding. En u moet de mooie blauwe Donau toch één keer in uw leven ook gezien hebben. Hongarije ligt op een dusdanige afstand van Nederland dat het eenvoudig en comfortabel te bereiken is met de bus. U rust uit terwijl u onderweg bent (denk daarbij ook aan de mooie omgeving als u door Duitsland komt) en komt binnen een dag aan in het land. Zodat u daar meteen van alle moois kunt gaan genieten.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...