Busrondreis Schotland
schotse hooglanden

Busrondreis Schotland

schotland
Populair: De hoofdstad Edinburgh, de Schotse Hooglanden en Glasgow.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Ontdek de ruige natuur en de Schotse Hooglanden

Schotland is gelegen in het Noordelijke deel van Groot-Brittannië maar is een geheel eigen land op zich, met veel bijzondere tradities en gebruiken. Het land wordt gekenmerkt door een ruige natuur met veel uitgestrekte gronden en meren. Maar behalve dat heeft Schotland ook een aantal steden die een bezoekje zeker waard zijn.

En na daar aan de cultuur en historie te hebben gesnuffeld, kunt u natuurlijk ook eens een slokje whisky proberen in één van de vele pubs die het land rijk is, of een van de stokerijen bezoeken. Of één van de nationale culinaire specialiteiten van het land proberen. Schotland heeft behalve historische dorpjes ook een grote rijkdom aan kastelen, die de oude tijd prachtig weerspiegelen. En waar denkt u bij Schotland aan? Toch zeker ook aan de kilt en de doedelzak.

Vergelijk busrondreizen naar Schotland bij deze reisorganisaties

Schotland in het kort

  • Ontdek de Schotse Hooglanden, een bergachtig gebied in de ruige natuur.
  • Bezoek de historische hoofdstad Edinburgh.
  • Ontdek de eeuwenoude historie in het land.
Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Met een busreis mist u niks van alle bijzonderheden die Schotland rijk is.  Kras, Oad, Effeweg, Peter Langhout of De Jong Intra, allemaal hebben zij reizen naar Schotland in hun pakket. U kunt kiezen voor een reis door de Highlands, maar ook voor een bezoek aan de mooiste steden van het land. En een reis tijdens de feestdagen is ook mogelijk, hetgeen een bijzondere sfeer zal toevoegen aan uw vakantie. U vindt beslist een mooie reis tussen alle aanbiedingen. Busreizen in combinatie met een vliegreis naar Schotland zijn ook mogelijk.

schotland bergen
schotland monumenten
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Schotland

Schotland kent veel toeristische trekpleisters, waaronder een aantal zeer bekende, zoals Loch Ness. Ook de steden Edinburgh, Glasgow en Aberdeen trekken jaarlijks veel bezoekers. Edinburgh bijvoorbeeld heeft een historisch centrum en staat ook op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Maar tijdens een bezoek aan Schotland mag u zeker niet de Schotse Hooglanden (Highlands) vergeten. Dit bergachtig gebied is vele miljoenen jaren geleden ontstaan en vormt een adembenemend stuk ruige natuur. Het gebied bevindt zich in het noorden van Schotland en wordt gekenmerkt door veel valleien en meren.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Schotland

Het meer van Loch Ness en het bijbehorende monster Nessie. Dat zal ook één van de eerste dingen zijn die in u opkomt als u aan Schotland denkt. Loch Ness is een groot en diep meer, dat troebel oogt en is hoofdzakelijk bekend door de legende van het monster van Loch Ness. Er bestaan, weliswaar zeer vage, foto’s van iets dat naar een monster neigt, maar het is nooit bewezen of er ook werkelijk eentje in het meer huist. De toeristische industrie speelt hier echter goed op in en het spannende verhaal van een monster lokt dan ook ieder jaar weer veel bezoekers naar het meer.

loch ness
schotland kasteel
Samenvatten

Even samenvatten

Schotland biedt naast een prachtige natuur ook mooie steden en de eeuwenoude historie wordt duidelijk weerspiegeld in het land zelf. U kunt ervoor kiezen om de reis naar Schotland te maken met de bus, alleen dient u natuurlijk wel eerst de overtocht naar het land per boot of vliegtuig te maken. Beide opties zijn mogelijk, dus u kunt zelf kiezen wat u het liefste doet. Groot voordeel van de bus is dat u niet zelf over de soms zeer smalle landweggetjes hoeft te rijden en bovendien rijdt men in Schotland ook nog eens links.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...