Busrondreis Andorra
Andorra la Vella kerk

Busrondreis Andorra

andorra
Populair: De hoofdstad Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria & Ecopark Naturlandia.
Vergelijk reizen van
tui busreizenoadde jong intraslangen reizen

Andorra: Een ministaatje Andorra ligt in de Pyreneeën

Het ministaatje Andorra ligt in de Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje in. Het wordt gekenmerkt door een uiterst bergachtig landschap, met veel kleine pittoreske dorpjes. Wilt u graag op wintersportvakantie maar heeft u geen zin in veel toeristen in de grote wintersportoorden? Dan is Andorra een perfect en rustiger alternatief. En behalve genieten van de prachtige natuur dit het land te bieden heeft, kunt u er ook heerlijk winkelen, met een groot voordeel: het is belastingvrij.

Andorra kent veel historische monumenten, waaronder musea en kerken, die een bezoek meer dan waard zijn als u in het ministaatje bent. En een busreis naar Andorra behoort ook tot de mogelijkheden, zodat u niks mist van alle bezienswaardigheden die het land te bieden heeft.

Vergelijk busrondreizen naar Andorra bij deze reisorganisaties

1 tip voor een unieke beleving van Andorra

Andorra in het kort

  • Het prachtige staatje Andorra ligt in de Pyreneeën, namelijk tussen Frankrijk en Spanje in.
  • Andorra wordt gekenmerkt met prachtige berglandschap en kleine dorpjes.
  • Bezichtig de vele historische monumenten, waaronder kerken en musea.
Reisbureaus

Welke reisbureaus bieden deze rondreis aan?

Een busreis naar Andorra kunt u bij alle grote reisorganisaties in Nederland boeken. Dit betekent dus bijvoorbeeld bij Kras, De Jong Intra en Effe Weg. U kunt een reis boeken naar alleen Andorra, maar er zijn ook combinaties mogelijk met bestemmingen in het zuiden van Frankrijk of het noorden van Spanje. Andorra ligt per slot van rekening precies tussen deze twee landen in en de afstanden er naartoe zijn prima te overbruggen.

andorra natuur
andorra gebied
Bestemmingen

Populaire bestemmingen in Andorra

Andorra mag dan maar een ministaatje zijn, er is veel te zien. Populaire bestemmingen zijn dan ook de hoofdstad Andorra la Vella maar ook het dorpje Sant Julià de Lòria, waar u uzelf in lang vervlogen tijden waant, met de oude kerk en begraafplaats en dat ook tabaksmuseum heeft, is zeker de moeite van een bezoek waard. Het skigebied El Pas de la Casa is in het winterseizoen een perfect en volwaardig skioord, waar u de wintersport uitgebreid kunt beoefenen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Andorra

Andorra kent veel bezienswaardigheden maar eentje die u beslist niet mag overslaan is de De Escaldes-vallei. Deze herbergt een geweldig waterbekken en is een voorbeeld van een fantastisch stukje natuur. Behalve deze vallei, heeft het land ook ertsmijnen die opengesteld zijn voor bezichtiging, talloze oude kerken (te bezoeken op een kerkentour) en een aantal musea die u niet mag passeren, zoals een parfummuseum en een tweewielermuseum. De wat meer avontuurlijke reiziger brengt beter een bezoek aan het Ecopark Naturlandia.

andorra huisje
andorra natuurgebied
Samenvatten

Even samenvatten

Kortom, Andorra biedt u diversiteit, van een bergachtige natuur tot cultuur en shopping mogelijkheden te over. U zou het land alleen al kiezen als vakantiebestemming omdat u er belastingvrij  aankopen kunt doen, dat is toch wel heel aantrekkelijk. En een keertje ruiken aan de rijke historie van het ministaatje brengt u terug naar het leven in vroegere tijden. Waarom een busreis kiezen? Dan mist u niks, want de reisleiding kent alle bijzondere plekjes en zal niet verzuimen deze te laten zien.


Handige reistips & deals

pantheon

Rome ontdekken, wat kunt u verwachten?

Dit is een gezegde die voor velen bekend in de oren zal klinken. Dit spreekwoord is zeer bekend, omdat Rome een van de meest sublieme steden van Europa is. De r...

De mooiste bestemmingen in Europa

Voor een mooie vakantiebestemming hoeft u echt niet het vliegtuig te pakken naar een ver oord. En u hoeft zeker niet op slechts één bestemming te blijven. Met...